x

Zoek resultaten

Loading...


Wat zijn celzouten?

Ze bestaan uit specifiek negatief en positief geladen bestanddelen, genaamd ionen. Deze ionen zijn de dragers van de elektrische lichaamsenergie, die vele lichaamsfuncties bepalen zoals de spieractiviteit en de zenuwfunctie. Afhankelijk van de elektrische ladingsverhoudingen binnen en buiten de cellen, vormen zich door de biochemie uit enkelvoudige mineralen minerale verbindingen, oftewel celzouten. Uit de enkelvoudige mineralen calcium en fosfor, vormt zich bijvoorbeeld de verbinding calcium phosphoricum in een sterke verdunning.


Tekorten aanvullen

De celzouttherapie van Dr. Schüssler is er op gericht om het door overbelasting optredend tekort aan celzouten aan te vullen. Anders gezegd: indien de 24 celzouten in de juiste verhouding en op de juiste plaats aanwezig zijn in het organisme, is dit optimaal voor de gezondheid. De stofwisseling functioneert niet goed als er een tekort aan celzouten is. En een gebrekkige stofwisseling geeft overbelasting, wat op den duur aanleiding is voor klachten. Als een ziekmakende prikkel - bijvoorbeeld verstoring van de moleculaire beweging door verzuring - een cel treft, dan wordt haar functioneren in eerste instantie versterkt. Zo biedt de cel weerstand aan de prikkel. Maar als zij hierdoor een deel van haar celzouten verliest, dan is zij ‘ziekelijk veranderd'. De cel is dan verzuurd door een tekort aan celzouten en vraagt om een aanvulling uit de reserves van het lichaam. Is dat niet meer mogelijk, dan is aanvulling gewenst.

De Schüssler's minerale celzouten

De celzouten zijn volgens de klassieke receptuur bereid uit natuurlijke, door het lichaam direkt opneembare, grondstoffen. De celzouten zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 120 of 360 stuks. De Schüssler huidgel is verkrijgbaar in verpakkingen van 90 of 250 ml. Verder hebben wij verschillende soorten literatuur over de Schüssler minerale celzouten in ons assortiment.

Kijk voor meer informatie op www.celzouttherapie.nl

Nr. 01 Calcium fluoratum 
Nr. 07 Magnesium phosphoricum
Nr. 02 Calcium phosphoricum 
Nr. 08 Natrium chloratum / muriaticum
Nr. 03 Ferrum phosphoricum 
Nr. 09 Natrium phosphoricum
Nr. 04 Kalium chloratum/muriaticum 
Nr. 10 Natrium sulfuricum
Nr. 05 Kalium phosphoricum 
Nr. 11 Silicea
Nr. 06 Kalium sulfuricum 
Nr. 12 Calcium sulfuricum


Nr. 13 Kalium arsenicosum 
Nr. 19 Cuprum arsenicosum
Nr. 14 Kalium bromatum 
Nr. 20 Kalium Aluminium sulfuricum
Nr. 15 Kalium jodatum 
Nr. 21 Zincum muriaticum
Nr. 16 Lithium muriaticum 
Nr. 22 Calcium carbonicum
Nr. 17 Manganum sulfuricum 
Nr. 23 Natrium bicarbonicum
Nr. 18 Calcium sulfuratum 
Nr. 24 Arsenum jodatum

LET OP!!!

Er zijn verkooporganisaties die celzouten op de markt brengen en aanprijzen als dat deze celzouten zich onderscheiden omdat zij calciumbehenaat als antiklontermiddel gebruiken in plaats van het veilige en goedgekeurde Magnesiumstearaat E-nummer 572.

Calciumbehenaat is echter een veel goedkoper restproduct van diverse planten waaronder pindavellen.

Calciumbehenaat, calcium + beheenzuur = een vetzuur met zeer lange keten, is echter een cholesterol verhogend verzadigd vetzuur zie http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/73/1/41

Nederlandse vertaling: Beheenzuur

Het gebruik van calciumbehenaat in plaats van magnesiumstearaat in celzouttabletten maakt een product wel goedkoper maar voor de gezondheid zeker niet beter.

Het verkondigen dat het veilige en goedgekeurde magnesiumstearaat E- nummer 572 een minderwaardig antiklontermiddel is, is dan ook om waarschijnlijk commerciële redenen uit de lucht gegrepen.

Ook hier geldt weer: "Goedkoop is in de tijd duurkoop". Want wie wil er nu een verhoogd cholesterol krijgen door het gebruik van zouten om zijn/haar gezondheid te verbeteren ?

Vraag gratis een test op straling en verzuring aan!

Om de werkelijke conditie van het lichaam te testen is een urinetest noodzakelijk. Wij bieden u een gratis urinetest die de P-H-waarde meet en daarmee de verzuring in het lichaam registreert. Afhankelijk van de uitslag ontvangt u advies over de behandelwijze.

Naar bovenstaand adres sturen wij een urineflesje die u vervolgends bij ons kunt inleveren, of opsturen naar Valkenswaard anti-aging Centre. U ontvangt vervolgens binnen 14 werkdagen de uitslag.    Meer over Voedingssupplementen
    Celzouten | Supplementen P. Jentschura


    Site by QForma Facebook Alliantie Zonnevlecht Sitemap