x

Zoek resultaten

Loading...


Last van couperose? Eindhoven en Valkenswaard anti-aging Centre behandelt couperose met de meest recente technologieen.

Wat is couperose? 

couperose-behandeling

Couperose is een aandoening waarbij kleine bloedvaatjes onder de huid van de wangen, neus en voorhoofd in een periode van een paar weken of maanden uitzetten. De oorzaak hiervan is niet bekend. De bloedvaatjes zijn zichtbaar als rode strepen in het gezicht. Soms wordt de huid helemaal rood. Bij het eten van scherp voedsel, het drinken van alcohol of sterke koffie en thee word je vuurrood. In sommige gevallen ontstaan kleine, ontstoken plekjes, die met pus gevuld zijn. Sommige mensen krijgen bovendien pijnlijke ogen. De oorzaak hiervan is een infectie van het oogslijmvlies. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Hoe ontstaat couperose?

Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Soms is couperose een gevolg van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. Soms krijgt men ze doordat het gezicht aan weer en wind blootstaat, omdat men rookt, bloedverdunnende medicijnen gebruikt, of langdurig hoge bloeddruk heeft. Maar, couperose kan ook erfelijk zijn of het gevolg van te scherp gekruid eten. Ook uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.

Wie krijgt couperose?

Vooral mensen van Noord-West Europese origine met een relatief licht huidtype kunnen vroeg of laat last krijgen van deze toename van bloedvaatjes. Mensen met een donker getinte huid kunnen NIET behandeld worden, maar hebben doorgaans geen couperose.

Wat kun je doen om couperose te voorkomen?

  • Ten eerste is het van belang dat mensen met couperose de huid met 'zachte' producten wordt behandeld. Gebruik geen reinigingsproducten die zeep bevatten en vermijd zoveel mogelijk het contact met water. Wordt de huid toch aan water blootgesteld, let er dan op dat het water niet te warm of niet te koud is. Lauwwarm water (ongeveer 20 tot 22 graden is perfect). 
  • Vermijd verder ieder contact met alcoholhoudende producten (ook zogenaamde 'verfrissende' doekjes die vaak alcohol bevatten) om te voorkomen dat de huid beschadigd wordt.
  • Bescherm je huid met een vette crème tegen externe factoren als wind en kou. Zorg ervoor dat de crème altijd een zonnefilter bevat. Ga je schaatsen of skiën (of neem je de fiets), gebruik dan een zeer vette crème met een sunblock. Gebruik 's zomers altijd een sunblock.
  • Het is een goede gewoonte om je huid af en toe te scrubben om de dode huidcellen te verwijderen. Heb je last van couperose dan is het van belang dat je een zeer milde peeling gebruikt. Laat je zo nodig bij de keuze van het peelingsproduct adviseren.
  • Wees voorzichtig met sporten. Excessieve krachtinspanning is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.
  • Zonnebankjes zijn uit den boze. Wil je toch een gezond kleurtje, gebruik dan een zelfbruinend product of een getinte dagcrème. 
  • Vermijd pikante gerechten en gefermenteerde kazen, wees matig met koffie (cafeïne) en alcohol (wijn en bier, maar vooral alcoholische dranken met een hoog alcoholpercentage), drink je koffie en thee niet te heet, maar troost jezelf met een flinke portie bosvruchten, een weldaad voor je aderen..
  

Hoe is couperose te behandelen?

Couperose is goed te behandelen bij het anti-aging Centre met behulp van de Apilus





    Site by QForma Facebook Alliantie Zonnevlecht Sitemap